måndag 24 november 2008

Knölvalar!

Knölvalar! knölvalarna, på 60-talet, som ökat igen. Jojomensan faktum är att från och med på 60-talet så har knölvalen faktiskt ökat!! Dessvärre är det inte lika lyckat med gråvalen ännu, men hoppet finns fortfarande!
Knölvalens släkte var på 60-talet omkring några tusen individer stort, men har nu idag faktiskt ökat till omkring 60 000 stycken!
På Greenpeace sida föreslår de tre punker som måste förbättras för att de sorgliga länderna japan, norge och island skall ge upp sitt envetna, och högt olagliga, valfiske. Dem är:

"*Valfångstförbudet bör upprätthållas
*Överfisket måste reduceras
*Ett nätverk av marina reservat måste upprättas."

Vidare till en annan sak jag vill uppmärksamma med greenpeace-aktivisterna som enträget hänger i och kämpar på gott och ont med risker att hamna i fängelse på kuppen.

I juli i år satt två av greenpeace:s aktivister Junichi Sato och Turo Suzuki fängslade på grund av att de hade varit delaktiga i greenpeace:s presskonference gällande framlägget av bevis som visade japans olagliga fiske av valar. De satt åtalade för stöld och överträdelse.

amnesty skickade ett skarpt formulerat brev till den japanska regeringen om att de skulle frigiva männen omedelbart, vilket de också blev emot en betald borgen lite senare.

Det roliga med detta, eller egentligen kanske inte man ska säga "roliga" men jag menar mer att det märkbart konstiga som skedde när de blev släppta och under denna fängelseperiod gav man som utland ingen som helst notis kring det olagliga fisket. överhuvudtaget?! Nejnej, det ansågs inte vara relevant antagligen då fallet automatiskt blev nedlagt när borgen blev betald.

Sinnesjukt/inte?

you tell me.


Inga kommentarer: